Wimperextensions

Hieronder vind je een overzicht van de vragen die vaak gesteld worden.

Zijn wimperextensions veilig?
Ja, wimperextensions zijn volkomen veilig, mits ze door een professionele wimperstyliste worden aangebracht. Iemand die niet professioneel is getraind, kan de natuurlijke wimpers beschadigen.

Hoe lang blijven mijn wimperextensions zitten?
De gemiddelde groeicyclus van de natuurlijke wimper is 6 tot 8 weken. Daarna valt de eigen wimper uit en dus ook de extension en worden op natuurlijke wijze de uitgevallen wimper vervangen door een nieuwe haar. Deze cyclus verschilt per persoon. De eigen wimpers zitten ook allemaal in verschillende fases van deze cyclus. Aangezien iedereen gemiddeld 3 tot 5 wimpers per oog per dag verliest, kan ik je adviseren om iedere 2 tot 4 weken een nabehandeling uit te voeren om je mooie, optimale oogopslag te behouden.
De duurzaamheid is verder afhankelijk van de manier waarop de wimpers zijn aangebracht en door algemene factoren, zoals de kwaliteit van de wimper en levensstijl van de desbetreffende persoon. Wimperstylisten zijn getraind om aan de uitgroei af te lezen hoe jij met je wimpers omgaat. Als bijvoorbeeld jouw extensions voornamelijk aan 1 kant (en dan met name de buitenkant) eraf zijn komt dit hoogstwaarschijnlijk door het slapen. En als er kleine restjes lijm op je natuurlijke wimper achterblijven zonder extension, dan komt dat door wrijven of aan je wimpers trekken.
Voorbeelden van de vele verschillende oorzaken waardoor je wimperextensions sneller uit kunnen vallen zijn: verandering in dieet, medicijnen, stress, hormonen, gebruik van oliehoudende producten, wisseling van seizoen, tranen... dit kan echt veel verschil maken met de houdbaarheid van jouw extensions! Bespreek dit dan ook met je wimperstyliste.

Kan/mag ik douchen en zwemmen met wimperextensions?
Ja, je kunt (na 24 uur) gewoon douchen en (na 48 uur) zwemmen en sporten. Wimperextensions zijn dus ook ideaal voor op vakantie!

Hoe lang duurt een wimperextensionbehandeling en is het pijnlijk?
De gemiddelde behandelingsduur voor een nieuwe set wimpers is anderhalf tot twee uur, afhankelijk van de hoeveelheid haartjes je zelf hebt. Een opvulbehandeling duurt gemiddeld een uur tot anderhalf uur.
Tijdens deze behandeling word je vriendelijk verzocht niet te praten. Als je praat zorgt dat ervoor dat jouw wangspieren bewegen waardoor de tape ook beweegt of misschien wel loslaat. De behandeling kan hierdoor bemoeilijkt worden als je gezicht veelvuldig beweegt. Ik zet zelf muziek op, maar je mag natuurlijk ook je eigen muziek/mp4/IPod/walkman meenemen. De behandeling is niet pijnlijk. Er wordt alleen maar met de haartjes gewerkt.

Is er keuze in dikte, lengte en curve van de wimperextensions?
Je bepaalt zelf welke curve wimperextensions het best aansluiten bij jouw wensen. De lengte en dikte is afhankelijk van de sterkte/dikte/lengte van je eigen wimpers. Uiteraard kan de wimperstyliste je hierin adviseren. Mocht je een lengte en dikte willen die niet geschikt is voor jouw natuurlijke wimpers, dan zal de wimperstyliste dit aangeven. Je kunt er dan alsnog voor kiezen dit wel te doen, maar dit is op eigen risico en de garantie vervalt dan.

Wat is het voordeel van de one by one wimperextensions?
De one by one wimperextensions zien er volledig natuurlijk uit en het draagcomfort is groot. Ook blijven de one by one wimperextensions langer zitten dan wimperextensions aangebracht met andere technieken. Mocht er een eigen wimper inclusief extension uitvallen, dan valt dit veel minder op dan bij wimperextensions die met trosjes, wimperstukjes of wimperstrips worden geplaatst.

Mag ik mascara gebruiken bij wimperextensions?
Om langer plezier te hebben van je wimperextensions, kun je beter geen mascara gebruiken. Wil je toch mascara gebruiken, gebruik dan een speciale mascara voor wimperextensions of een reguliere mascara op waterbasis, zonder olie. Met producten op oliebasis kan de wimperlijm oplossen en raken de wimperextensions los. De ervaring leert dat je geen behoefte meer hebt om mascara te gebruiken, omdat je wimpers met extensions niet alleen langer maar ook voller zijn.

Beschadigen mijn eigen wimpers door wimperextensions?
Nee, niet als ze goed worden aangebracht. De eigen wimper groeit gewoon door en valt na de groeicyclus uit, waarna er weer een nieuwe eigen wimper groeit. De lijm die voor deze behandeling wordt gebruikt is speciaal ontwikkeld, blijft flexibel en ontziet je eigen wimper. Je loopt dus niet met afgebroken wimpers, mocht je besluiten om de wimperextensions te laten verwijderen.

Kan ik de wimperextensions zelf verwijderen?
Nee, dat wordt afgeraden. Hierdoor kun je de eigen wimpers beschadigen.
Het is van belang dat je dit door de wimperstyliste laat doen, omdat ze alleen verwijderd kunnen worden met een speciale remover. Ga NOOIT zelf aan de slag om ze te verwijderen, dit beschadigt je eigen natuurlijke wimperhaartjes!

Kom ALTIJD zonder oog make-up/mascare op je afspraak!
Wimperextensions zetten is een uiterst secuur werkje dat veel geduld en concentratie vergt om ieder haartje te separeren, de extension op te pakken en deze vervolgens in de juiste richting op dat ene haartje te zetten. Als eerst alle mascara verwijdert moet worden betekend dit dat er minder tijd over blijft om extensions te plaatsen EN de mascara laat een laagje achter (ondanks het schoonmaken), waardoor de extensions minder goed hechten. Kom dus met schone droge wimpers op je afspraak!