Waxen

Ontharen is van alle tijden, voor vrouwen en mannen, omdat je het mooi vindt, omdat het bij jouw sport hoort, omdat je naturist bent of omdat jij je fijner voelt zonder haren. Vaak is ontharen een gedoe, het kan pijn doen, je bent er elke dag mee bezig en voor je hebt kunnen genieten van je lekkere gladde en zachte huid, kun je weer opnieuw beginnen.

Als je op zoek bent naar een gladde huid, dat weken lang zacht en zonder haargroei blijft,
dan ben je bij Aim Beauty aan het juiste adres.

 

Wekenlang glad

Waxen is een vorm van ontharen. Omdat je de haren met wortel en al verwijdert heb je geen last van stoppeltjes en blijven de haartjes tussen de drie tot zes weken weg. Let op: De haartjes groeien niet allemaal tegelijk (!) Zo kan een deel tijdelijk geen enkele groeiactiviteit vertonen, terwijl het andere deel wel doorgroeit. Hierdoor zie je vaak na de 1e paar wax behandelingen (3 tot 4 behandelingen) eerder wat haartjes terug komen.

Door regelmatig te waxen tussen de 3 en 6 weken worden de haartjes dunner/zachter en zorg je voor een gelijkmatige haargroei en dus een beter resultaat!

Ook duurt het langer voordat deze weer terug groeien.
In de praktijk blijkt dat sommige haren na het behandelen niet terugkomen! Hoe vaker je waxt, hoe langer haargroei weg blijft.
Ook komen haartjes zachter en lichter terug.

En wil je niet continue blijven scheren dan is waxing perfect voor jou!

Na het harsen zal het gemiddeld (afhankelijk van de haargroei)  3-6 weken duren voordat de haar weer is aangegroeid. Voordeel is dat het langer duurt voordat het haar weer terugkomt, dit in tegenstelling tot scheren. De haren groeien terug met een dunnere en zachtere punt.
Na het harsen zal je geen last hebben van harde stoppels.


De voordelen van waxen bij Aim Beauty op een rijtje:   

♥  geschikt voor haartjes vanaf 1 mm
♥  nagenoeg pijnloos
♥  zacht voor de huid
♥  geen huidirritatie of roodheid
♥  de wax wordt aangebracht op een lage temperatuur
♥  verrijkt met essentiële oliën
♥  heerlijke geuren
♥  maakt je huid zacht als zijde en blijft deze veel langer glad


Welke wax wordt gebruikt?

Alle waxen die gebruikt worden hebben een heel milde samenstelling en zijn ontwikkeld op basis van natuurlijke harsen. De toevoeging van de heerlijk geurende, aromatische oliën zorgt ervoor dat de formules onweerstaanbaar ruiken. Ze hebben tijdens het waxen intensief verzorgende eigenschappen voor je huid en zijn door de heerlijke geuren een genot voor je zintuigen! De wax die wij gebruiken worden aangebracht met een relatief lage temperatuur wat irritaties en rode huid helpt voorkomen, alle haartjes worden vanaf een lengte van slechts 1 mm, inclusief de haarwortels volledig verwijderd. Je huid is daarna perfect glad, haarvrij, optimaal verzorgd en voelt zijdezacht aan!

We hebben verschillende harssoorten in onze salon. Voor de stevige stuggere haar en voor de zeer gevoelige huid.

Wij gebruiken zowel zachte hars met strips als de filmhars. Bij de zachte hars met strips wordt de warme hars op de huid aangebracht en met een strip worden zowel de hars als de haren razendsnel verwijderd. Bij filmhars wordt de hars op de huid aangebracht en zonder strip verwijderd. Doordat filmhars zich aan de haren hecht en niet aan de huid, wordt deze methode door sommige als prettiger ervaren. Filmhars wordt vaak gebruikt voor gevoelige lichaamsdelen, zoals gezicht, oksels, bikinilijn en Brazilian. De striphars wordt vaak gebruikt voor grotere oppervlakken zoals armen, benen, rug.
Wij geven graag advies welke methode voor welke behandeling het beste is. 


Wax behandeling

Als je voor het eerst komt beginnen we met het het invullen van een intakeformulier. Deze wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat je de juiste behandeling krijgt, rekening houdend met eventuele gezondheidskwesties. Daarna start de behandeling met het schoonmaken en ontsmetten van de huid om vuil, transpiratie, deodorant en cosmetica te verwijderen. Hierna wordt er een pre-waxing olie aangebracht. De olie zorgt ervoor dat de wax niet aan de huid trekt maar alleen aan de haartjes hecht, hierdoor wordt de behandeling als comfortabel en nagenoeg pijnloos ervaren. Vervolgens wordt de wax aangebracht en met een snelle beweging weer verwijderd. De poriën worden hierna gesloten en de huid gereinigd. Als laatste wordt er een after care oil of tea-tree soothe aangebracht om de huid te hydrateren, te koelen, te verzachten en te verzorgen.


De ideale haarlengte voor je waxbehandeling is tussen de 0,5 en 1,5 centimeter (de grootte van een rijstkorrel), dit betekent dat je na je laatste keer scheren of ontharen minimaal 2 weken moet wachten voordat je kunt beginnen met waxen. Dan zijn de meeste haartjes lang genoeg om te kunnen waxen en kun je genieten van een glad resultaat!
Als de haartjes wat langer zijn is het niet nodig om te trimmen, mocht dit nodig zijn kan dit tijdens de behandeling door ons gedaan worden. Als de haartjes korter zijn dan 0,5 centimeter, raden we aan om nog even te wachten met waxen. Mocht je twijfelen, bel dan gerust even om te overleggen.

 Bij regelmatig harsen, is er zelfs een kans aanwezig dat sommige haren helemaal niet meer terugkomen,
omdat het haarzakje waar in het haar groeit beschadigd is geraakt.

Of de haren komen niet tegelijk terug en daardoor dit minder opvalt.

Zodra je dit effect wilt hebben dan dien je regelmatig een behandeling te boeken, je zult versteld staan van het resultaat.Goed om te weten!


Hoewel een Waxen in principe voor iedereen geschikt is, zijn er een paar uitzonderingen. Wanneer je bijvoorbeeld medicijnen tegen acne gebruikt of andere medicijnen die je huid of bloed verdunnen zoals Roaccutane en verder Tetracyline (behoort tot de groep antibiotica) en Glycolzuur is waxen niet aan te raden. Ben je net gestopt met het gebruiken van deze medicijnen, dan kun je het beste drie maanden wachten voor je eerstvolgende waxbehandeling.
Zie ook: 'Voorzorg en nazorg waxen'.